Usein kysytyt kysymykset

Minkä pituisen hieronnan valitsen?

Hieronnan pituuden valitseminen riippuu mitä hieronnalta haluaa ja minkälainen vaiva sinulla on. Ensimmäisellä kerralla on hyvä valita 60 minuutin aika, jotta voimme käydä läpi tärkeän alkuhaastattelun ja tehdä tarvittavat ortopediset tutkimukset vaivan laadusta ja itse hoidolla jää vielä reilusti aikaa.

Yleisesti ottaen 60 minuutin hieronta voisi käsittää puoli vartaloa esim. vyötärön yläpuoli tai vyötärön alapuoli. Tai kokovartalon rentouttava hieronta.

30 minuutin aika on hyvä spesifiselle hoidolle. Esimerkiksi niska ja hartiaseudun akuutti kipu / tarve, hoituu yleensä 30 minuutin hieronnalla.

Nämä ovat vain karkeita esimerkkejä. Jokainen toki valitsee hieronta-ajan oman halun mukaan. 

Hieronnan kulku

Jos olet ensimmäistä kertaa suoritetaan alkuhaastattelu ja tutkiminen. Tämä kestää n. 10-15 minuuttia. Haastattelu koostuu yleiskysymyksistä ja spesifimmistä kysymyksistä koskien ko. ongelmaa. Tämän jälkeen suoritetaan tarpeelliset ortopediset tutkimukset, jotta saadaan selville missä ongelma on ja luodaan hoitosuunnitelma. Tämän jälkeen ollaankin valmiit aloittamaan ja asiakas voi asettua hoitopöydälle. Vaatetuksena alusvaatteet tai muu vastaava vaatetus, joka paljastaa hoidettavan alueen. Varsinainen hieronta päättyy n.5 minuuttia ennen ajan päättymistä, jättäen aikaa lopputarkastukselle ja ohjeistukselle sekä pukemiselle.

Miksi hierontaan?

Hieronnalla voidaan hoitaa kehon useita eri vaivoja kuten esim. selän, olkapäiden, käsien, jalkojen, lonkan ja lantion sekä niskan alueen kipu- ja jännitystiloja. Hieronnalla voidaan hoitaa myös niveliä, jänteitä ja nivelsiteitä. Hieronta vähentää stressiä, parantaa veren- ja lymfan kiertoa, parantaen näin immuniteettia ja nopeuttaen paranemisprosessia tuki- ja liikuntaelinten vammoissa sekä vähentäen turvotusta. 

 

Hieronta vaikuttaa hermostoon, vähentäen ylimääräistä lihasstimulaatiota, poistaen näin lihaskireyksistä johtuvan kipu-spasmi-kipu-kierteen. Kehon yleisen jännityksen vähentyessä, ryhti ja liikkuminen paranee. Hermojen vapautuminen puristuksesta myös poistaa puutumisen ja pistelyn tunteet ja kiputilat.

 

Hieronnalla voidaan hoitaa monia yleisiä vammoja kuten:

 

  • Tenniskyynärpää
  • Kiertäjäkalvosimen vaivat
  • Jännityspäänsärky
  • Jäätynyt olkapää
  • Juoksijan polvi
  • Plantaarifaskiitti
  • Niskan kivut
  • Erilaiset lantion seudun vaivat
  • Alaselkäkivut

 

Hieronnan rentouttava vaikutus tuo yleisen hyvän olon tunteen ja vähentää stressiä ja verenpainetta. 

 

Terapeuttisella hieronnalla on myös psykologisia vaikutuksia, rentoutuminen ja stressin väheneminen voivat auttaa vähentämään ahdistusta ja masennusta, vaikkei se olisikaan itse tarkoitus.

 

Hieronta on siis kokonaisvaltaista hoitoa vaikuttaen kehoon ja mieleen.